Visie

Als interim-manager word ik vaak ingezet als bepaalde competenties of expertise binnen de eigen organisatie niet aanwezig zijn. De inzet van interimmanagement moet kortdurend zijn en doelgericht en een tijdelijke toegevoegde waarde voor de organisatie zijn.

Als interim-manager kan ik op een neutrale en heldere wijze de situatie analyseren en een doelgerichte inbreng van buitenaf leveren, een inbreng die bijvoorbeeld nodig is om een vastgelopen proces weer in beweging te krijgen of om bepaalde veranderingen te realiseren.

Als interim-manager heb ik geen ‘verleden’ en ook geen ‘toekomstambitie’ binnen de organisatie. Het enige dat voor mij telt is het realiseren van de doelstelling van de opdracht. Als interim-manager ga ik weer op tijd weg.

Problemen binnen organisaties kunnen verschillende oorzaken hebben. Maar ze zijn vaak goed te vergelijken met een vastgelopen verhaal, een situatie die is gestagneerd. Het is de kunst de beste interventies toe te passen zodat het verhaal zich weer in de juiste richting kan ontwikkelen. Uitgangspunt en richtinggevend zijn voor mij altijd de strategie en de doelstellingen van de opdrachtgever.